Čtvrtá výstava mých fotografií

04.03.2016 20:14

Návštěvníci mých webových i blogových stránek dobře vědí, že jsem už několikrát prezentoval své fotografie na veřejnosti. Dnes je mi velkým potěšením informovat vás, že ke dvěma výstavám z roku 2013 ( Obrazy ze zásvětlí - zámek v Dobřichovicích  a Čarovná zahrada – SVČ Polička) a jedné výstavě z roku 2014 (Galerie ČS – Rytířská ulice v Praze) přibyla na letošním jaře čtvrtá výstava – tentokrát v netradičním a příjemném prostředí vršovické restaurace Pod Lipami. Majitelé nekuřácké restaurace, která je už docela vyhlášená svou výbornou kuchyní (ji jsem ochutnal a měl jsem věru důvod se olizovat) si dávají záležet na tom, aby běžný provoz restaurace neustále doplňovala nějaká fotografická výstava. No a během letošního jara mám tu čest a radost představit zde celkem 18 svých fotografií.

Na následujícím obrázku je malý informační letáček s hlavními údaji o výstavě a především se všemi fotkami, které návštěvníci „Pod Lipami“ mají možnost vidět. Nemusíte se bát, fotky mají v reálu o dost větší formát, než ty na letáčku, ode všech jsou vystaveny zvětšeniny 50x70 cm, koláž fotek na pozvánce vás má pouze trochu navnadit, co je vše k vidění.

Kdo se byl podívat na některé z předchozích výstav, bude pár vystavených fotek znát: Návštěvníci výstavy na zámku v Dobřichovicích uvidí znovu 6 fotek, které tehdy byly mezi třicítkou vystavených,  diváci z Rytířské ulice budou znát 4 fotky. No a protože jedna fotka byla na obou předchozích samostatných výstavách (schválně jestli poznáte, která to je :-)), znamená to, že polovina z fotek má před diváky svou veřejnou premiéru. Mimochodem, úplně všechny fotky pro výstavu (jedná se o snímky z let 2010 až 2015) mi zhotovili jako vždy k mé plné spokojenosti ve fotoateliéru Fotomedia v Praze na Budějovické.

Výstava bude tentokrát delší než ty z minulých let, fotky vám jsou k dispozici od pondělka 7. března až do začátku května. Fotky jsou přístupné každý den v běžné otevírací době restaurace, tedy od 11:00 (o víkendu od 12:00) až do pozdních nočních hodin. V principu je samozřejmě možné si jen prohlédnout fotky, ale myslím, že Vám to nedá se aspoň nepodívat, co dobrého tu mají k ochutnání.

Přímo na baru je k dispozici improvizovaná návštěvní kniha a byl bych moc rád, abyste mi – pokud už budete vážit cestu do Vršovic (restaurace Pod Lipami je v horním rohu známého Čechova náměstí) – zanechali v Knize návštěv nějaký vzkaz, abych věděl, co se vám na výstavě (a samozřejmě i na prostředí, ve kterém se koná) líbilo, co je podle vás třeba zlepšit a co bych si měl propříště odpustit :-). Nestyďte se říct nebo napsat své kladné i záporné názory, mohu slíbit, že všechny budu brát jako důležitý podnět k přemýšlení a třeba i k dalšímu zlepšování.

Jsou před námi skoro 2 měsíce, během kterých budou moje fotky ve Vršovicích k vidění, takže až se uklidní situace po instalaci a získám první odezvy a zkušenosti s běžným provozem, zvážím, jestli bude možné uspořádat cosi jako hromadnější komentovanou prohlídku. Na tu se ale předem, prosím, nijak nevažte, není zatím vůbec jisté, jestli se něco podobného uskuteční, bude vždy záležet na dohodě s majiteli.

Moc se těším na to, že někteří z vás třeba při cestě kolem nakouknou nebo si dokonce přisednou, a věřím, že se vám moje malá nová fotovýstava bude líbit.

—————

Zpět